Haber

Yazılım Şirketi Kuruluşu ve Oyun Stüdyoları

Yazılım şirketi kuruluşu, oyun stüdyoları muhasebesi. Oyun stüdyosu yazılım şirketi kuruluşu. Oyun stüdyoları ve yazılım şirketi kuruluşu.

Bildiğiniz gibi yazılım sektörü oyun yazılımları ile dünyada yükselişe geçmiş ve en hızlı büyüyen sektörlerin başında yer almaya başlamıştır. Son zamanlarda Türkiye’de bu oyunun içine girmeyi başarmış ve Türk oyun yazılım şirketleri yüksek fiyatlara satılmıştır. Aynı zamanda buna paralel olarak Türkiye’de de yeni oyun stüdyoları bu pastadan pay almak için kurulmaya başlanmıştır.

Oyun stüdyoları gerek altyapı, gerekse insan donanımı açısından büyük potansiyele sahiptir. Her ne kadar oyun stüdyoları dünyaya pazarlamak üzere yazılımlarını geliştirse de şirketleşmediği için büyüme aşamasında resmi ortaklıkların kurulmasında zorluklar ve vergi cezalarıyla karşı karşıya kalmaktadır. Başta düşünülmeyen bu konular, yatırım alınması veya yazılımın gelir sağlaması aşamasına gelindiğinde büyük bir sorun olarak oyun stüdyolarının kapısını çalmaktadır.

Oyun Şirketi Ne Zaman Kurmalıyım

Oyun stüdyosu kurmaya karar verdiniz ve ekibinizi toparladınız veya çalışmalarınız devam ediyor. İlk başta her oyun stüdyosu gibi yatırım ve sermaye almış değilsiniz ama projenize güveniyorsunuz.

Yukarıda bahsettiğimiz duruma düşmemek için de oyun stüdyosunu hem resmi bir platforma oturtmak, hem de işlerinizi vergilendirmek konusunda karar verdiniz. Ama bir sermaye şirketi kurmak da tabii ki açılışı veya her işte olabilecek bir ihtimal olan projenin başarısız olması durumunda kapanışı bakımından yüksek maliyetler içerdiğinden anonim şirket veya limited şirket kurmak istemiyorsunuz. Bu durumda ne yapmalısınız?

Oyun Yazılım Şirketi Kuruluşu

Bir oyun yazılımı için ekibinizi kurdunuz ve artık projeniz çok güzel bir şekilde dizayn edilmeye ve kodlanmaya başladı. Ofisiniz olacak ve insanlar sizinle birlikte fiziki ortamda çalışmaya başlayacak ve şirketiniz olmadan bir ofise elektrik bile bağlatamazsınız veya vergi kaydınız olmadığı için personelizin sigortasından tutun, çalışırken resmi bir altyapınız olmadığından her an tedirgin olursunuz.

Vergilendirme ile ilgili yapmanız gereken yukarıda belirttiğimiz gibi yüksek maliyetli bir sermaye şirketi kurmak olmamalıdır. Çünkü daha projeniz çok yeni ve kısıtlı maddi imkanlarınızı projeniz için harcamak yerine şirket kuruluşuna harcamamalısınız.

İlk olarak bir şahıs firması kurmalı ve kodladığınız oyununuz sahneye çıkana kadar düşük bütçeli ve kapanması kolay bu yöntemi seçmelisiniz. Ancak bu seçim oyununuz bir yatırımcı bulana veya projeniz bitmişse satışa çıkana kadar sürmelidir.

Yatırımcı bulduğunuz ve gelir gelmeye başladığı aşamada size hangisi uygunsa limited şirketi kuruluşu veya anonim şirket kuruluşu seçiminden birini yapmalısınız. Aksi taktirde hem yatırımcı almak, hem de oyunun bulunduğu platformlarda kalıcı olmak sizin için zor olacaktır.

 

Vergi Avantajlarım Var Mı?

Yazılım firması kurup vergi ödeme konusunda tereddüt yaşayanlar için öncelikli olmak üzere belirtelim ki. Genç girişimci desteği ve birçok istisna bulunmaktadır. Bu istisna ve desteklerden yararlanarak vergi yükünüzü hafifletmeniz mümkündür.

Yurt dışına verilen mimarlık, mühendislik, tasarım, yazılım, tıbbi raporlama, muhasebe kaydı tutma, çağrı merkezi, ürün testi, sertifikasyon, veri saklama, veri işleme, veri analizi hizmetlerinden elde edilen gelirlere Türkiye’ye getirilme şartına bağlı olarak yüzde 80 kazanç istisnası bulunmaktadır.

 

Oyun Stüdyoları Şirketi Kuruluşu Yazılım Şirketi Kurmak Oyun Stüdyosu Muhasebe

Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x